Marjan Schneider

Vier onmisbare stappen om in 2013 je talent optimaal te benutten.

13 december 2015
Vier onmisbare stappen om in 2013 je talent optimaal te benutten.

Het is al weer eind december en het nieuwe jaar staat voor de deur. We maken plannen voor 2016 en vanzelf borrelen allerlei gedachten op over nieuwe impulsen in je leven.

Zeker als je al een tijdje het gevoel hebt dat je niet voldoende uit de verf komt op je werk. Of nog vervelender, wanneer je niet zeker bent van je baan. Je werk is belangrijk voor je en neemt een aanzienlijk deel van je tijd in beslag. Je wilt nu eindelijk weer iets doen waar je nieuwe energie van krijgt, dus ben je vastbesloten “er dit jaar echt iets aan te doen”..

Hoe ‘bewaak’ jij je goede voornemens? Ga je direct aan de slag? Of laat je ‘back to business’ je plan in no time weer ondersneeuwen? Neem je maar weer genoegen met de situatie zoals die was? Mogelijk ook omdat je omgeving roept dat “het voorlopig niet beter wordt” en “dat je ‘er’ toch niets aan kunt veranderen”..

Naast je goede voornemens ontbreekt het misschien aan een solide actieplan om je ideeën te realiseren. Mensen neigen in deze turbulente en onzekere tijd maar door te draven of juist af te wachten. Tot ‘de baas’ iets gaat doen, tot ‘deze reorganisatiestorm overwaait’, ‘tot het tij op de arbeidsmarkt keert’..

Bijna 60% van de Nederlanders is ontevreden over hun werk en presteert niet optimaal (Accenture). 71% stelt zich de vraag: “ Zit ik nog wel op de juiste plek?” en staat open om van baan te veranderen binnen hetzelfde bedrijf of elders. Men is op zoek naar een nieuwe uitdaging om gemotiveerd te blijven (Min. SZW). Gemotiveerd zijn en optimaal presteren, lukt echter alleen wanneer je vanuit je talenten - je natuurlijke sterke kanten - kunt werken.

Op korte termijn kun je nog de kat uit de boom kijken, maar de wereld dendert door. Juist in deze tijd is het van cruciaal belang niet af te wachten en uit onzekerheid te blijven doen wat je doet, maar ‘werk van je werk te maken’, je talenten maximaal in te zetten en zelf de regie te nemen.

Mensen die zelf de regie over hun (loopbaan)pad nemen, staan steviger. Ze krijgen bijna alles voor elkaar en bereiken sneller hun doelen. Lastig, eng en gevaarlijk? Niet wanneer je met kleine stappen begint. Weten hoe dat werkt? Ik geef je hier de eerste stappen om je voornemens om te zetten in een krachtig Talentplan.

Een krachtig,kansrijk Talentplan begint altijd met 4 basisstappen!


Stap 1   Talenten in kaart - Begin eenvoudig met een ‘plussen en minnen’- lijstje. Wat waren je ‘piekmomenten’ en hoe vaak heb je die nog? Wat vind je nog leuk, wat geeft je nog energie in je werk en wat niet. Waarom? Hoe is de verhouding en wat maakt dit lijstje duidelijk?

Stap 2   Talenten en drijfveren in kaart - Sta stil bij eerdere keuzes die je hebt gemaakt. Wat vond je blijkbaar belangrijk en wat vind je nu? Zet op een rij wat je kunt, welke talenten je gebruikt en welke niet. Denk vooruit: bedenk wat je wilt en wat je kunt betekenen voor  je bedrijf. Dit is misschien iets makkelijk gezegd. Veel mensen vinden dit lastig; bedenk wat voor hulp je hierbij kunt gebruiken.

Stap 3   Reality check I - Bespreek dit eens met iemand (vriend(in), partner, (oud)collega) die eerlijke, zinnige feedback kan geven. Vermijd doomdenkers.

Stap 4   Reality check II - Sta stil bij je reputatie in de organisatie. Hoe denkt men over jouw capaciteiten en potentieel? Wanneer je het niet (zeker) weet, probeer het dan te achterhalen. Is deze stap al buiten je ‘comfortzone’?  Wat houd je tegen wanneer je het niet naar je zin hebt en je afvraagt hoe lang dit nog moet doorgaan?  

Tot zover de 4 stappen die nodig zijn om een stevige basis te leggen voor je toekomst. Volgende keer geef ik je 3 vervolgstappen om je plan in de organisatie op de agenda te krijgen en te houden. Welke belangrijke stappen dat zijn, heb je dus nog van mij tegoed. Zeker weten dat het je verder zal helpen!

Neem dus zelf de regie over je (loopbaan)pad. Dan sta je steviger, krijg je méér voor elkaar en bereik je sneller je doelen. Zet je goede voornemen nu om in actie en laat geen kansen liggen. Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.. of je talenten te verspillen!

Reageer op dit bericht